Nu när 2007 börjar närma sig sitt slut så det väl dags att sammanfatta året som gått. Positivt, negativt och slutligen en favorit från året som gått.

Om vi börjar med de negativa sakerna.
Ett av målen för 2007 var att jag skulle vara ute i naturen mer. Helgerna skulle jag spendera ute. Men så blev det inte. Förutom måndag-fredag så har det ibland blivit till att jobba lördag och söndag.

Det andra målet var att jag skulle fotografera tjäder och orrspel på under våren. Samma visa där, jobb och åter jobb.
Igentligen ska jag inte klaga. Jag har mat på bordet och lever ett någorlunda hygligt liv. Men jag blir frustrerad då jag har ideer som jag vill omvandla till bilder.

_cjr3664.jpg
Spelande tranor, Åsele

Positivt
Jag köpte en storformats skrivare och Photoshop CS3. Det blev ett hål i plånboken men det blev roligt att fotografera. Efter en tur ute kommer jag hem och kan skriva ut favorit bilden eller bilderna. Jag behöver inte sitta och vänta på resultatet om jag skulle skicka bilderna till ett labb.

I och med inköpet av CS3 tycker jag att jag blivit bättre på det digitala mörkrumsarbetet. Även om jag har mycket kvar att lära.

Trots att tjäder och orrspelen uteblev så blev det en del bilder på tranor denna vår. Men det har blivit mest landskapsbilder.

Och till sist
Min favorit bild måste bli måsen som speglar sig. Igentligen så har den fångat någon insekt på vattenytan.

_cjr5225.jpg
Söråselesjön, Åsele